Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Semineri Yapıldı.

Kadına yönelik şiddeti önleme semineri okulumuz 2/A sınıfı ve diğer tüm şubelerde tüm öğrencilerin katılımıyla düzenlendi.

20.02.2018 385

Kadına yönelik şiddeti önleme semineri şube sınıf öğretmenleri tarafından verildi.Bu konuda öğrencilerde farkındalık oluşturuldu.

Kadına yönelik şiddet dendiğinde ilk akla gelen fiziksel şiddet yani dayak, yaralama ve cinayet olsa da şiddetin başka türleri de var. Örneğin kadının ev dışında çalışmasına izin vermemek, gelirine el koymak, ailesi ya da arkadaşlarıyla görüşmesine izin vermemek, hakaret etmek vb. Bugün, fiziksel, duygusal/psikolojik, ekonomik,  veya şiddet tehdidi yüzünden her kesimden milyonlarca kadın baskı altında yaşıyor, toplumsal hayata daha az katılıyor, zorla evlendiriliyor, sakat kalıyor veya öldürülüyor. Üstelik şiddet aile içinde gerçekleştiğinde etkisi de daha yıkıcı oluyor.

22-02-201822-02-2018